Minä - Maria Laine

27.6.2022

Helteisessä säässä huomaan, että pitää olla tarkkana vireystilan säätelyn suhteen. Hyvä nukkuminen, riittävä juominen ja sopiva ravinto sekä auringon paahteen vältteleminen vaikuttavat siihen, että mieliala pysyy virkeänä ja on jaksamista ja energiaa kohdata toisia. 

7.2.2022

Tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen on elämän mittainen, jatkuva prosessi. Tämän teeman parissa olen viime aikoina ollut aktiivinen kokija ja oppija.

29.10.2019

Tänään on ollut hieno syyspäivä. Nautin tämän pimenevän ajan aurinkoisista päivistä, koska tällaista valoa ei ole milloinkaan muuhun vuodenaikaan. Valoisaa on myös omien ammatillisten suunnitelmien suhteen. Jatko-opintojen aihe on vienyt jo osin mennessään, mutta aivan yhtä kiehtovaa on opiskelu työkykykoordinaattoriksi. 

1.4.2019

Luovuus on tärkeä voimavara ja taito, Minun luovuuteni tulee näkyviin työskentelytavoissa ja näkökulmien löytämisenä, kysymysten tekemisenä. Luovuuden löydän olemisesta - siitä, että muistan pysähdellä, aistin omaa olemistani ja ympäristöäni, olen tekemättä mitään ja uskallan tylsistyä. 

22.8.2018

Vaikka työssäni pyrin sisäistämään asioita, ymmärtämään ja tunnistamaan tunteita, olen mielelläni muuten ulkona. Ulos minua kutsuvat nurmikon leikkuu, raivaussahaa vaativat pusikot, polttopuiden tekeminen ja erityisesti niiden pinoaminen, pensaat ja perennapenkit. Teen mielelläni pienempiä ja suurempia maalaustöitä ja rakennankin joskus jotakin. Kuljen pihassa, ajattelen ja suunnittelen. Onneksi olen taas myös löytänyt metsään ja järvelle kuulemaan, näkemään, kokemaan ja tuntemaan. 

11.8.2017

Kiinnostukseni ihmiseen ja ihmisiin on paljolti muokannut minut sellaiseksi kuin nyt olen. Olen lapsesta lähtien tarkkaillut, kuunnellut ja keskustellut monenlaisten erityyppisten ihmisten kanssa ja päässyt työskentelemään monenlaisissa tehtävissä ja erilaisissa organisaatioissa. Olen saanut kokemuksia niin ruohonjuuritason tehtävissä kuin ylemmän johdonkin kanssa työskentelystä. Myös äitiys on avartanut ymmärrystäni sekä itsestäni että ihmisenä olemisesta yleensä. Elämän viisautta saa elämällä, kokemalla ja ajattelemalla. Yhdistämällä tämän monipuoliseen teoreettiseen tietoon voi parhaimmillaan olla myös toiselle avuksi. Tämä on tavoitteeni. Arvostavasti kuunnellen, sopivasti kysellen, myötätuntoisesti suhtautuen ja sydämellä kannustaen.